Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За катування Гаврилюка винесли вирок

Середа, 28 травня 2014, 13:18

Двоє військовослужбовці, які внутрішніх військ, яких судили за насильство над козаком Михайлом Гаврилюком під час протестів 22 січня, отримали покарання, потерпілий їх вибачив.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Печерський райсуд м. Києва оголосив вирок у справі щодо двох військовослужбовців внутрішніх військ МВС України за звинуваченням у перевищенні службових повноважень та вчиненні насильства по відношенню до громадянина Михайла Гаврилюка під час акцій протесту у столиці 22 січня 2014 року", - сказано в повідомленні.

"Зазначені протиправні дії правоохоронців орган досудового слідства кваліфікував за ч. 1 та ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

У судовому засіданні за участі представника Генпрокуратури обвинувачені повністю та беззастережно визнали свою вину у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Зважаючи на це, потерпілий вибачив своїх кривдників та не наполягав на призначенні їм суворого покарання.

Вироком суду одного з підсудних засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік, іншого – до 2 років обмеження волі з аналогічним випробувальним строком, що відповідає мірі покарання, затвердженою в угоді про примирення з потерпілим.

Крім того, суд заборонив обом засудженим займатися правоохоронною діяльністю упродовж року.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування