Порошенко хоче прямої військової допомоги США

Середа, 28 травня 2014, 13:56

Для захисту незалежності Україна повинна зміцнювати свою армію і на цьому етапі потребує прямої військової допомоги від США.

Про це кандидат в президенти Петро Порошенко сказав в інтерв'ю The Washington Post, передає Укрінформ.

За його словами, мова йде про програму, подібну до ленд-лізу часів Другої світової війни.

"На разі момент нам потрібен новий договір про безпеку, такий же як ленд-ліз. Ми повинні співпрацювати у військово-технічній та консультативній допомозі. Ми готові боротися за незалежність, і ми повинні зміцнювати збройні сили", - зазначив він.

На думку Порошенка, велика агресія проти України можлива.

Він підкреслив, що в такому випадку не допоможуть ніякі санкції, які, до того ж, не дають сильного ефекту.

На думку Порошенка, пряма американська військова допомога, на зразок програми ленд-ліз, мала б куди більший вплив.

При цьому він згадав слова тодішнього американського президента Франкліна Рузвельта про те, що "коли будинок вашого сусіда горить, ви повинні позичити йому свій садовий шланг".

The Washington Post відзначає, що одним з перших завдань нового президента України стане відновлення "з ходу" деморалізованої і погано оснащеної української армії, "намагаючись при цьому ліквідувати загрозу, яку несуть озброєні бойовики і російські агенти, що утримують ключову інфраструктуру в Донецькій і Луганській областях".

Як відомо, програма ленд-ліз передбачала, що США на безоплатній основі могли надавати своїм союзникам зброю, техніку, припаси, а після закінчення військових дій забирали їх назад, або продавали для цивільних потреб союзників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування