Прокуратура взялася за Портнова і Лукаш

Середа, 28 травня 2014, 15:37

Зареєстровані кримінальні провадження за вчинення протиправних дій екс-заступником Глави адміністрації президента Андрієм Портновим та екс-міністром юстиції Оленою Лукаш. 

Такі провадження зареєструвала прокуратура Києва, повідомляє її прес-служба.

У червні 2010 року Портнов, використовуючи своє службове становище, незаконно очолив кафедру конституційного права Київського національного університету імені Т. Шевченка, а також заволодів коштами університету.

"Він жодного разу не з’являвся на лекціях, але при цьому отримував зарплату", - пояснив заступник прокурора міста Києва Андрій Приз.

Крім того, з метою незаконного впливу на судову систему України вже як представник вищого навчального закладу Портнов став членом Вищої ради юстиції.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). 

Також, прокуратурою столиці внесені відомості до ЄРДР про вчинення колишнім Міністром юстиції Олени Лукаш кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 367 (службова недбалість), ч. 2 ст. 361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку), пов’язаних з припиненням роботи всіх Єдиних та Державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції України. 

Так, Лукаш у жовтні 2013 року, обіймаючи посаду Міністра юстиції України, надала вказівку т.в.о. генерального директора ДП "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України внести незаконні зміни до комп’ютерних програм, що забезпечують функціонування Єдиних та Державних реєстрів.

Внаслідок таких дій в роботі Реєстрів відбулись збої, що призвело до несанкціонованого блокування інформації та спотворення процесу її обробки.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснюється слідчим управлінням прокуратури міста Києва.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...