Суд відхилив позов Кличка з приводу інформації МВС

Середа, 28 травня 2014, 18:50

Печерський райсуд Києва визнав такою, що принижує честь і гідність інформацію, поширену в 2013 році на сайті МВС, про причетність до кримінальних угруповань лідера "УДАРу" Віталія Кличка, але позов відхилив.

Про це йдеться в судовому рішенні від 16 травня, повідомляють Українські Новини.

У своєму позові Кличко просив суд визнати такою, що порочить і недостовірною інформацію, поширену на офіційному веб- сайті МВС в грудні 2013 колишнім тоді начальником Головного слідчого управління Миколою Чінчіна.

У своєму відеозверненні Чинчин тоді сказав, що один з підозрюваних в організації побиття журналістки Тетяни Чорновіл був членом бандитського угруповання Бориса Савлохова, що входило до злочинного угруповання Рибалка на прізвисько Рибка з якими, за його словами, нібито контактували брати Клички.

Суд визнав ці слова такими, що принижують честь і гідність Кличка.

З огляду на позитивну репутацію позивача як всесвітньо відомого спортсмена, чемпіона світу з боксу, людини, яка займається добродійною діяльністю, поширення відповідачем недостовірної інформації про нього в значній мірі шкодить його подальший громадській діяльності", - йдеться у рішенні.

"На тлі його досягнень в Україні й на міжнародній арені, необґрунтовані ствердження Чинчина про зв'язок позивача із криміналітетом є різким контрастом. Такі обставини призводять до втрати нормальних життєвих зв'язків і вимагають від позивача додаткових зусиль для організації свого життя, організації ділової роботи", - сказано в тексті судового рішення.

Водночас, суд прийняв позицію МВС, згідно з якою позивач не довів, що неправдиву інформацію про Кличка поширила саме міліція через свій офіційний сайт.

Відео було вилучено із сайту МВС, а значить електронна адреса, на яку посилається позивач, як на адресу розміщення заперечує інформацію, що, у мережі інтернет не існує.

Наданий позивачем диск із записом заяви Чинчина суд визнав недостатним доказ, тому що не встановлено, що це відео взято саме із сайту МВС.

"...належних і припустимих доказів можливого існування в минулому зазначеної інформації й відеоматеріалу на офіційному сайті МВС позивачем не надано", - вирішив суд.

Крім того, враховуючи, що Кличко є депутатом Ради, а значить громадським діячем і потенційним об'єктом критики, суд ухвалив відхилити його позов.

Як повідомлялося, 27 грудня на сайті МВС з'явився відеозвернення Чинчина, у якому той заявляв про зв'язок Кличка із криміналітетом.

"Слідство вже має у своєму розпорядженні дані, що один з підозрюваних Олександр Котенко був членом бандитського угруповання Савлохова, що входило в злочинне співтовариство Рибалка на прізвисько Рибка, убитого в 2005 року, з яким тісно взаємодіяли брати Клички", - сказав Чинчин.

Після цього Кличко подав у суд на начальника ГСУ МВС за наклеп.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування