Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після скарг матерів військових "Свобода" вимагає звіту Міноборони

Четвер, 29 травня 2014, 10:57

Фракція "Свобода" вимагає звіту керівництва Міноборони у Верховній Раді.

Про це сказав, виступаючи з трибуни у парламенті, "свободівець" Олександр Мирний.

"Ми вимагаємо негайного прибуття сюди представників Міністерства оборони зі звітом про те, що відбувається в зоні проведення антитерористичної операції. Тому що, зустрічаючись із матерями військових 95-ї бригади, нам озвучили кричущі факти", - сказав депутат.

За його словами, військовослужбовці не забезпечені бойовим спорядженням.

Окрім того, Мирний зазначив, "виявляється військові 95-ї бригади знаходяться на навчаннях в Широкому Лимані, в Миколаївській області".

"Вони виявляється не ведуть бойових дій в зоні проведення АТО. То вибачте, яким чином наші хлопці там воюють, яким чином, наші хлопці там гинуть? Що випливає з цього? Те, що ці люди не є учасниками бойових дій", - додав він.

Також, за словами депутата, не проводиться ротація військовослужбовців.

"Люди знаходяться по три місяці. Є моральна втома, є фізична втома, і потрібно людям відійти, відпочити", - сказав політик, додавши, що згідно із заявами очільників Міністерства оборони, не вистачає людей, за рахунок яких могла б відбуватися ротація.

"Немає людей. Де мобілізація, яка була оголошена? Де ті люди, які були призвані в армію? А готові вони воювати? В якому вони стані?" – заявив Мирний.

Окрім того, він зазначив, що військовослужбовці знаходяться в поганих побутових умовах, "сплять просто на землі", а пораненим силовикам нібито ставлять неправдиві діагнози – "гостра респіраторна вірусна інфекція або щось подібне".

Як відомо, близько 50 родичів бійців 22-го батальйону територіального захисту "Харків", переважно жінок, 27 травня пікетували Харківську ОГА.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування