Інавгурацію Порошенка святкуватимуть на Майдані

Четвер, 29 травня 2014, 13:19

Урочистості з нагоди вступу на посаду новообраного президента України відбудуться на Майдані Незалежності в Києві.

Відповідне розпорядження підписав у четвер виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов, повідомляє офіційний сайт глави держави.

У повідомленні пояснюється мотивація цього рішення: "У зв'язку із завершенням виборчої кампанії, здійсненням народного волевиявлення та обранням президента, що є запорукою дальшого утвердження в Україні спільних з Європейським Союзом цінностей демократії та верховенства права".

"Ваховуючи велике значення для утвердження європейського вибору України мирних акцій протесту на Майдані Незалежності впродовж листопада 2013 року - лютого 2014 року, віддаючи шану полеглим учасникам цих акцій, та відповідно до статті 112 Конституції України:

1. Провести на Майдані Незалежності у місті Києві урочистості з нагоди вступу на пост новообраного президента України.

2. Утворити робочу групу із забезпечення проведення на Майдані Незалежності у місті Києві урочистостей з нагоди вступу на пост новообраного президента України.

До кладу робочої групи, яку очолює перший віце-прем'єр Анатолій Ярема, увійшли також Віталій Кличко, міністр культури Євген Нищук, голова КМДА Володимир Бондаренко, начальнник київської СБУ Юрій Артюхов, начальник київського управління МВС Юрій Мороз.

3. Робочій групі невідкладно:

1) підготувати та затвердити робочий план проведення на Майдані Незалежності у місті Києві за участю широкої громадськості, учасників громадських рухів Майдану, киян та гостей столиці урочистостей з нагоди вступу на пост новообраного Президента України;

2) опрацювати питання та розробити заходи щодо нормалізації ситуації на Майдані Незалежності і прилеглих до нього вулицях у місті Києві та створення інших умов для забезпечення належного здійснення містом функцій столиці.

Мають бути також передбачені заходи, зокрема, щодо вшанування на Майдані Незалежності пам'яті полеглих учасників мирних акцій протесту впродовж листопада 2013 року - лютого 2014 року.

Як відомо, активісти Майдану у середу заявили, що не розійдуться, поки не буде виконано усі їхні вимоги.

Як відомо, раніше лідер "УДАРу" і лідер виборів у мери Києва Віталій Кличко закликав згортати Майдан та остаточно залишити будівлю Київської міськради-КМДА.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування