МЗС України розкусило трюк Росії з "гуманітарною допомогою"

Четвер, 29 травня 2014, 15:08

Міністерство закордонних справ України вважає, що пропозиція Росії щодо надання "гуманітарної допомоги" Сходу країни є трюком.

Про це йдеться в заяві відомства.

"Вважаємо, що така пропозиція є нічим іншим як черговим елементом пропаганди, метою якої є показати, передусім, російському споживачеві нібито "благі наміри" Кремля, скористатися складною ситуацією, яку сама ж російська сторона спровокувала у східних областях України, у власних вузькополітичних інтересах", - йдеться в повідомленні.

"На практиці ж саме через дії російської сторони на Сході нашої держави досі не може відновитися мир і стабільність. Росія не демонструє готовності до деескалації конфлікту та стабілізації ситуації", - зазначили в МЗС.

"З території РФ систематично порушується українсько-російський державний кордон озброєними терористичними угрупованнями, які вбивають, тероризують і залякують громадян України", - підкреслили у відомстві.

"Тому не слід відкидати, що трюк з так званою гуманітарною допомогою – це ніщо інше як завуальована спроба допомогти російським найманцям-терористам, які сьогодні опинилися в скрутному становищі через успішні дії сил антитерористичної операції", - вважають в МЗС.

У міністерстві зазначили, що у середу надіслали офіційну ноту-відповідь на звернення російської сторони щодо гуманітарної допомоги.

"У документі ми запропонували Москві натомість зосередити увагу на задоволенні численних запитів про гуманітарну допомогу від жителів анексованої Росією Автономної Республіки Крим", - повідомили в МЗС.

"Ми офіційно висловили стурбованість тим, що численні сигнали світової спільноти щодо стрімкого погіршення ситуації на українському півострові внаслідок його окупації Росією залишаються без адекватної реакції з її боку", - сказано в заяві.

"У ноті Міністерство вкотре закликало російську сторону забезпечити швидке і неухильне виконання вже взятих на себе зобов'язань перед Україною і світом та запобігти подальшому погіршенню ситуації на українському півострові Крим, який опинився на межі гуманітарної катастрофи внаслідок російської збройної агресії", - підкреслюється в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування