Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ оголосила "терористом з "Правого сектора" режиссера Сенцова

П'ятниця, 30 травня 2014, 10:26

Федеральна служба безпеки РФ оголосила "терористом з "Правого сектора" затриманого в Криму українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це йдеться в заяві на сайті російського відомства.

Сенцова і ще трьох затриманих (Афанасьєв С., Чирній А., Кольченко А.) в ФСБ назвали "диверсійно-терористичною групою" і звинуватили у підготовці терактів у "Сімферополі, Ялті і Севастополі, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач".

ФСБшники розповідають, що режисер і його "спільники" готували вибухи в ніч на 9 травня "біля "меморіалу Вічного вогню" та пам'ятника Леніну в м. Сімферополі", а також хотіли спалити офіси "Російської громади Криму" і партії "Єдина Росія".

Всім затриманим обіцяють скоро оголосити звинувачення.

У ФСБ запевняють, що "підозрювані дають свідчення про участь представників "Правого сектору" в організації терористичних актів на території Криму".

Як відомо, відомого українського режисера Сенцова звинувачують у підготовці та організації теракту на підставі показань двох невідомих людей, які нібито вказали на нього як на організатора.

Його етапували до СІЗО Москви, а український МЗС заявляє, що намагається домогтися з ним зустрічі і готовий надати всю необхідну допомогу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...