Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Група Ахметова хоче судитися з сайтом Коломойського

П'ятниця, 30 травня 2014, 11:07

"Медіа Група Україна", що належить Рінату Ахметову, збирається судитися з сайтом "Телекритика", який входить до групи каналів "1+1" Ігоря Коломойського.

Як повідомляє "ЛігаБізнесІнформ", "МГУ" видала офіційну заяву, в якій говориться, що "Телекритика" порушила "етичні принципи журналістики і конституційні норми".

Мова йде про проект сайту під назвою "Дошка ганьби".

На окремому субдомені "Телекритика" запропонувала своїм читачам скласти список журналістів, які брешуть про події в Україні. Крім таких зірок, як Дмитро Кисельов, Володимир Соловйов і Костянтин Ернст, до списоку потрапили журналісти телеканалу "Україна" - Євген Міхін та Андрій Кузаков.

"В інформаційних випусках транслював корпоративну джинсу в інтересах власника телеканалу, озвучував офіційну провладну пропаганду з дискредитації подій на Майдані, применшуючи їх масштаби та значення, нав'язуючи глядачеві думку про виключно радикальний характер протестів", - йдеться, наприклад, в описі діяльності Міхіна.

Керівництво "МГУ" вирішило, що поява такого списку - неконституційне.

По-перше, "Телекритика", згідно із заявою "МГУ", "грубо порушила особисті цивільні права представників телеканалу "Україна".

Порушення прав полягало у неправомірному використанні їхніх фото та інших персональних даних і навішуванні образливих ярликів.

Цим сайт "по суті, створив прямі передумови для переслідування зазначених журналістів у зв'язку з їхньою професійною діяльністю, створюючи та провокуючи загрозу їхній особистій безпеці", - йдеться в заяві "МГУ".

По-друге, розміщення журналістів на "дошці ганьби" без вказівки критеріїв відбору завдає "морального збитку журналістам та шкоди діловій репутації компаній", продовжують в "МГУ".

Крім того, "Телекритика", зареєстрована як громадська організація, на думку представників "МГУ", не має права критикувати журналістів.

"Право на моральний осуд колег по цеху - українських тележурналістів - належить виключно колегам по цеху, які мають як мінімум відповідний професійний досвід, і до яких співробітники "Телекритики" не належать за визначенням, будучи громадськими діячами", - йдеться в заяві.

Ще одна претензія до співробітників "Телекритики" - що ті не відвідали Схід України.

"Для того, щоб стати повноцінним учасником дискусії і мати моральне право виносити будь-які судження про роботу журналістів у гарячих точках, представникам ГО "Телекритика" для початку варто як мінімум потрапити в такі ж обставини особисто, а не навішувати ярлики і ховатися за образливими публікаціями, сидячи на затишному дивані", - сказано в заяві.

Звинувачують "Телекритику" і в симпатіях до групи "1+1", в яку і входить сайт. Критику "Телекритики" на адресу конкуруючих телеканалів і медіа-груп в "МГУ" класифікують не інакше, як спробу недобросовісної конкурентної боротьби.

Результатом усіх цих звинувачень найближчим часом може стати судовий розгляд.

"Було вже багато інцидентів, і ми пробували спілкуватися із співробітниками цього сайту, але зараз ми не бачимо інших засобів, окрім як йти в суд", - говорить начальник відділу комунікацій та зв'язків з громадськістю "МГУ" Сергій Товстенко.

Як відомо, в "МГУ" входять канали "Україна", Донбас, Футбол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: