Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр оборони пояснив ситуацію з сухпайками для бійців АТО

П'ятниця, 30 травня 2014, 12:05

Міністерство оборони заперечує свою причетність до торгівлі сухими пайками, наданими США для української армії.

Про це на прес-конференції сказав виконувач обов'язків міністра оборони Михайло Коваль, повідомляють "Українські новини".

"Моє відомство цим не займається. Це проводять якісь волонтерські організації", - відповів він на запитання, чому в Інтернеті американські сухпайки для української армії продаються по 120 гривень.

Коваль наголосив, що всього було отримано 10 тисяч таких сухпайков, 2 тисячі з яких Міноборони передало СБУ для співробітників спецпідрозділу "Альфа", який брав участь у антитерористичній операції.

Також міністр зазначив, що для української армії вже постачаються сухпайки вітчизняного виробництва, які за своєю калорійністю і смаковими якостями нічим не поступаються американським.

Також Міноборони заперечує, що українським солдатам не вистачає озброєння.

"Для Збройних сил зброї вистачає", - заявив Коваль.

При цьому він зазначив, що є невеликі проблеми з забезпеченням військовослужбовців бронежилетами й тепловізорами.

Як відомо, 30 березня Збройні сили США передали українській армії близько 330 тисяч комплектів сухих пайків.

Ініціатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук повідомив, що бійці-учасники антитерористичної операції не отримують обіцяні американські сухпайки.

На пояснення Коваля він відреагував так: "Не питання, будемо прояснювати ситуацію по 8 тисячах, які залишилися в Міноборони на даний момент. Коло пошуків звужується: зі слів міністра оборони робимо висновок, що ці пайки не направлялися в зону АТО. Комусь "у тилу" вони, вочевидь, потрібніші".

Тимчук про пацки - з Facebook

Між тим, секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що керівництво Міноборони збільшило кількість коштів, яка йде на харчування одного солдата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...