Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Військовим закупили 24 тисячі бронежилетів та касок – Турчинов

П'ятниця, 30 травня 2014, 13:03

24 тисячі "найсучасніших бронежилетів, касок та іншого обмундирування" купили для українських військових.

Про це повідомив в. о. президента Олександр Турчинов, посилаючись на доповідь міністра оборони, цитує його прес-служба.

За словами, у зв’язку з величезною потребою у засобах захисту національні виробники налагодили їх випуск. "Це надзвичайно важливо, тому що ми не лише забезпечуємо армію, ми ще створюємо нові робочі місця", - сказав Турчинов.

У п'ятницю Турчинов відвідав відділення ПАТ "Ощадбанк України", де придбав казначейські зобов'язання "Військові" серії В для підтримки армії на суму 20 тисяч гривень.

Він також подякував тим громадянам, які відгукнулися на заклик Кабміну та керівництва країни допомогти українській армії та перерахували кошти на її потреби, у тому числі, використовуючи СМС-повідомлення.

"Ми повинні розуміти, що для того, аби наша армія відповідала світовим вимогам, мала високоякісну зброю, систему захисту, найсучасніші системи зв'язку, для цього потрібні мільярди. І я дякую Ощадбанку, який включився в процес підтримки війська спільно з Міністерством фінансів щодо розповсюдження відповідних казначейських зобов’язань", - сказав в. о. президента.

Турчинов закликав українців купувати військові сертифікати, зазначивши, що вони випущені терміном на два роки і є цінними паперами, які захищені державою.

Він підкреслив, що сертифікати видаються під 7% річних, і кожні півроку їх покупці матимуть змогу отримувати відсотки, а через два роки - і всю суму.

"Я вважаю, що це досить захищені вкладення", - сказав Турчинов, висловивши сподівання, що Нацбанк вживе заходів до повної стабілізації гривні, й Україна вийде з нинішньої кризи.

Продаж казначейських зобов’язань "Військові" серії В "Ощадбанк" розпочав 21 травня 2014 року. Кошти від їх реалізації будуть спрямовані на підтримку української армії.

"Військові" казначейські зобов’язання Міністерство фінансів України випустило на пред’явника в документарній формі номінальною вартістю одна тисяча гривень, відсотковою ставкою 7% річних, сплатою купонів кожні шість місяців.

Загальний обсяг випуску цих цінних паперів становить сто мільйонів гривень з терміном обігу 24 місяці.

За інформацією прес-служби Ощадбанку, станом на сьогодні вже реалізовано сертифікатів на суму більше ніж чотири мільйони гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування