Не відомо, де знаходяться 200 дітей, яких зібрали, щоб вивезти зі Слов'янська

П'ятниця, 30 травня 2014, 13:37

Самопроголошена влада Слов'янська у четвер зібрала дітей, щоб вивезти їх з міста, посадила в автобуси, але через українські блок-пости вони досі не пройшли.

Про це повідомив керівник медіа-центру АТО Владислав Селєзньов у п'ятницю на брифінгу, який транслювало "Громадське ТБ".

"Ситуація із вивозом дітей зі Слов'янська досить не зрозуміла. Станом на сьогодні не відомо, де перебувають близько 200 дітей", - заявив він.

"Остання інформація, яку ми отримали вчора, - про те, що колона з 5 автобусів намагалася виїхати з міста Слов'янськ. Остання точка, де вона перебувала – це блок-пост сепаратистів на виході з міста Слов'янськ", - зазначив Селєзньов.

"Далі ця колона рухатися не стала. Все завершилося тим, що сьогодні ми маємо наступну інформацію: до керівництва АТО не надходило жодного запиту від самопроголошеної влади Слов'янська щодо забезпечення безпечних умов для переміщення дітей у визначеному напрямку", - додав він.

"Де перебувають діти, невідомо",  - підкреслив керівник медіа-центру АТО.

"Блок пост українських військових (автобуси) не перетинали. Є інформація, що дітей чекають в "Артеці" в Криму. Яким чином, їх туди переміщуватимуть, невідомо", - уточнив він.

 

Водночас керівник гуманітарного фонду Рината Ахметова Анатолій Заболонтний в ефірі "Шустер Live" у четвер заявив, що займається вивозом людей за межі територій, де проводяться бойові дії.

За його словами, з 23 травня організація вже вивезла близько 600 осіб, в тому числі дітей, зі Слов'янська та Краматорська.

Заболотний запевнив, що людей вивозять добровільно.

Виданню Info Resist у прес-службі "Артеку" заявили, що прибуття групи з 200 дітей із Слов'янська у санаторії очікують о 15:00 30 травня.

Як відомо, керівництво АТО заявляло, що готове встановити коридор для вивезення мирних жителів зі Слов'янська.

"Є інформація, що сьогодні (29 травня) нелегітимне керівництво Слов'янська планувало вивозити автобуси з дітьми – це близько 200 дітей. Якщо вони планують вивести дітей, то чому немає узгодження з силами АТО?" – обурився він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування