Турчинов вимагає перерахувати голоси на виборах у Києві

П'ятниця, 30 травня 2014, 14:27

В.о. президента України Олександр Турчинов вимагає від органів прокуратури, органів МВС та СБУ ретельної перевірки підрахунку голосів на виборах до Київради.

Про це повідомив виконуючий обов’язки глави Адміністрації президента Сергій Пашинський.

Турчинов розглянув звернення лідера "Демократичного Альянсу" Василя Гацька.

В АП кажуть, що в Києві відбуваються дії, які мають ознаки ганебного широкомасштабного злочину, - крадіжка голосів однієї з політичних партій на виборах до міської ради.

"Фальсифікація і ознаки злочинної змови проти цієї партії очевидні. Організована група негідників хоче зірвати проходження цієї партії до Київради", - зазначив Пашинський.

В.о. президента вимагає від органів прокуратури, органів МВС та СБУ проведення ретельної перевірки підрахунку голосів та, у разі виявлення фактів фальсифікації виборів у Києві, вжити передбачених законом заходів.

Центральній виборчій комісії доручено негайно провести перерахунок голосів на виборах до Київради по всіх виборчих дільницях Києва, додав в.о. глави АП.

"Всі винні посадові особи, які причетні до фальсифікації голосування, або ті, хто перешкоджає перерахунку голосів, підлягають відстороненню від своїх службових обов'язків, затриманню і кримінальному переслідуванню", - наголосив Пашинський.

Розслідування фальсифікації виборів до Київради та залучення всіх причетних осіб, членів виборчих комісій та їх замовників, арешт і суд над винними - це справа честі для української влади, також підкреслив він.

"Прізвище кожного злочинця, всіх виконавців і замовників повинні бути оприлюднені", - резюмував в.о. Глави АПУ.

Повідомляється, що розслідування злочину Турчинов взяв під особистий контроль.

Як відомо, партія Демократичний альянс заявила про фальсифікації в кількох Солом'янських виборчих дільницях при підрахунку голосів на місцевих виборах у Києві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування