З Майдану на суботнику приберуть частину барикад і намети

П'ятниця, 30 травня 2014, 14:51

У суботу, в День Києва, будуть прибирати намети та барикади на Майдані Незалежності.

Про це сказав представник 28 сотні Микола Якубович, повідомило "Громадське TV" у випуску новин.

"Сьогодні будуть проводити ревізію, завтра заплановано на 10-ту ранку суботник до дня міста. Будуть забиратися намети, незадіяні будівлі, будуть звільнятися проходи, буде прибиратися сміття", - зацитував Якубовича ведучий.

"Частину барикад, які не використовуються і не виконують свої функції, також приберуть. Зокрема біля Головпоштамту, Будинку профспілок та інші. Кам’яні барикади на Інститутській залишаються", - сказав він.

У свою чергу, "Правий сектор" планує прибрати барикади та розблокувати дороги в центрі Києва, заявив член політради цієї партії Ігор Криворучко.

На прес-конференції у Києві він заявив, що Майдан не можна розпустити ні фізично, ні морально, але він "поступово деградує, опускаючись до рівня Антимайдану", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз, проходячи Майданом, відчувається запах сечі, можна помітити нетверезих людей у камуфляжі, які беруть участь у конфліктах або демонструють поведінку, не гідну майданівця", - сказав Криворучко.

У зв'язку з цим "Правий сектор" пропонує модернізувати простір Майдану, "перетворивши його з місця проживання на місце генерування нових ідей".

"Майдан має генерувати нові ідеї, а також розвивати в українських громадян почуття патріотизму, пропагувати моральні цінності, здоровий спосіб життя та інші позитивні цінності", - вважає Криворучко.

Так, приберуть усі військові намети, які вже втратили пристойний зовнішній вигляд, а встановлять кілька сучасних наметів типу "сфера", в яких зможуть працювати журналісти й творчі люди – художники, письменники, фотографи, ІТ-фахівці тощо.

"Наразі немає сенсу в барикадах, у нас уже обрано владу, російських військ тут немає. Максимум на підходах до Майдану можуть стояти мобілізаційно-інформаційні пункти, а на самому Майдані – група швидкого реагування, якою під час революції був "Правий сектор", - сказав Криворучко.

Крім того, мають бути розблоковані дороги, а "більшість людей, які живуть у наметах, відправити на схід, щоб обороняти країну".

Будівля Київської міськадміністрації, за його словами, має бути віддана київській владі та використовуватися за своїм прямим призначенням – як адміністративна будівля.

Криворучко визнав, що не всі майданівці готові до розформування: "Такі люди є – і називаються вони дармоїди. Багато з тих, хто мешкає нині в наметах, не були на революції, але зараз чомусь вважаються майданівцями й дозволяють собі висловлювати свою позицію. Такого морального права вони не мають", - сказав він.

За словами представника "Правого сектора", тривають переговори з усіма організаціями Майдану, ухвалене рішення озвучать у неділю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News