Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганщина показала, за що виступає: підтримала єдність України

Субота, 31 травня 2014, 23:16

У Сватові (Луганщина) відбувся мітинг "Луганчани за єдину Україну",  в якому взяли участь  представники 7 районів області -   Сватівського, Троїцького, Білокуракінського, Новопськовського, Марківського, Міловського та Старобільського та представники з Боровського району Харківщини.

Мітинг був частиною автопробігу  "Луганчани за єдину Україну", який розпочався на кордоні Сватівського і Старобільського районів  і закінчився на кордоні Куп’янського  і Сватівського районів, повідомили організатори акції.

Мітинг розпочався гімном України та молитвою за загиблих в АТО. Паніхіду відслужили священики УПЦ МП та парафіяни Автокефальної православної церкви.

У виступах  учасників лунали гасла "За Єдину Україну", "Слава Україні". Після мітингу  учасники продовжити автопробіг.

Також учасники акції ухвалили резолюцію.  У ній активісти закликали "не піддаватися інформаційній пропутінській агітації, бути вірними своїй державі і замість того, щоби воювати зі своїми співвітчизниками і підтримувати сепаратистів, об’єднатися для вирішення всіх важливих для луганчан потреб".

Також активісти звернулися до начальник облуправління МВС з вимогою негайно звільнити начальника Старобільського РВ УМВС Лайшева А.А. та начальника Марківського РВ УМВС Ковтуна Ю.О. "за сепаратистські погляди, корумпованість та зловживання".

"Звертаємося до Генпрокурора, прокурора Луганської області звільнити прокурора по Новопсковському району Соловйова В.Б. за сприяння зловмисникам, корумпованість та чисельні зловживання. Звертаємося до голови Люстраційного комітету України Соболева І. про термінове проведення люстрації головного судді Логвіненко Т. Г. Марківського районного суду", - йдеться у резолюції.

Окрім того учасники звернулися до голови Сватівської РДА Борзило О.І. та голови Сватівської райради Бервено Т.В., голови Марківської РДА Чернік В.О. і голови Марківської райради Житіна О.В. негайно провести позачергові сесії райрад для звільнення головних редакторів комунальних газет "Новини Сватівщини" та "Радянське слово" відповідно за антидержавну діяльність".

"Зробити Луганщину територією без корупції. Закон повинен діяти для всіх. Забезпечити луганчан роботою, достойною заробітною платою, помірними тарифами, своєчасною виплатою пенсій, заробітної плати, соціальних пільг.  Зберегти територіальну цілісність країни, бо Україна повинна бути єдиною", - йдеться у резолюції.

"Добитися децентралізації влади, повернути повноваження територіальним громадам, самим на місцях формувати бюджети та бути розпорядниками цих бюджетів. Самим вирішувати, на які цілі та в який спосіб використовувати кошти.  Розмовляти тією мовою, якою ми, луганчани, бажаємо. Не дозволимо радикальним політичним партіям встановлювати свої правила життя", - зазначено у резолюції учасників мітингу "Луганчани за єдину Україну".

Джерело відео - Sergiy applecrysis

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування