Прокурор-"няша" здала кримських татар ФСБ за підтримку Джемілєва

Неділя, 4 травня 2014, 00:03

За фактами "незаконних публічних акцій" в Армянську під час зустрічі кримськими татарами Мустафи Джемілєва прокуратура Криму направила 2 постанови до Слідчого комітету і ФСБ "для організації кримінального переслідування стосовно винних осіб".

Про це заявила призначена кремлівською владою і Путіним прокурор Криму Наталія Поклонська.

"3 травня в місті Армянську і деяких інших районах Криму меджлісом кримськотатарського народу під керівництвом Чубарова Рефата Абдурахманович проведені незаконні публічні акції екстремістського характеру, пов'язані з масовими заворушеннями, перекриттям автотрас, незаконним перетином держкордону РФ, поєднані з перешкоджанням законній діяльності державних органів, а також застосуванням насильства", - заявила вона у своєму відеозверненні.

За словами Поклонської, за даними фактами прокуратурою республіки направлено дві постанови до Слідчого комітету і ФСБ "для організації кримінального переслідування стосовно винних осіб за ст. 212, 318 і 322 КК РФ".

"Протидія екстремістській діяльності грунтується на принципах законності, ... і невідворотності покарання за здійснення екстремістської діяльності', - підкреслила Поклонська.

Як відомо, 3 травня  тисячі кримських татар прорвали кордон російського спецназу і зустріли Джемілєва на КПП в Армянську

Мустафа Джемілєв у супроводі колони з близько 5 тисяч кримських татар на чолі з головою Меджлісу Рефатом Чубаровим наблизився до кримсько-російського КПП.

До Криму його так і не пропустили, в’їзд на півострів був заблокований російськими військовими на ‘Уралах’ та БТРах.  У відповідь на заборону Джемілєву проїхати через російський блокпост в Армянську у регіонах Криму кримські татари почали перекривати траси.

Сам Джемілєв заявив, що якщо російська влада не скасує своєї заборони, то їй доведеться постійно стикатися з протестними акціями кримських татар.

Як відомо, лідера кримськотатарського народу   2 травня не пустили в Москву, заявивши,  що в'їзд йому заборонений.

Джерело відео - Руслан Лисевич

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування