Газові перемовини: 7 годин, результату немає. Київ і Москва взяли паузу

Вівторок, 10 червня 2014, 03:56

Черговий раунд російсько-українських газових переговорів за участю ЄС, які відбулися у Брюсселі, завершився без досягнення остаточної домовленості.

Про це заявив єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер після закінчення семигодинниої зустрічі.

"Наші українські та російські партнери повинні порадитися зі своїми урядами, і переговори можуть продовжитися у вівторок о дев'ятій вечора або в середу вранці о дев'ятій ранку", - зазначив Еттінгер.

Він також зазначив, що незважаючи на тривалі переговори, що включають в себе питання ціни газу, існуючих контрактів і ринкової ситуації, у сторін "все ще збереглися відкриті питання і  різні позиції".

Разом з тим, за його словами, Росія, Україна  та  ЄС домовилися "не робити невірних дій".

Як повідомив глава Міненерго РФ Олександр Новак, у ході п'ятого раунду переговорів Росія-Україна-ЄС обговорювали ціни на газ, погашення заборгованості, закачування газу в підземні сховища газу, а також платоспроможність України.

Так, Росія і Україна вперше обговорили ціни на газ і графік оплати поставок за червень-серпень. "Газпром", зазначив міністр енергетики РФ, продовжує наполягати на тому, що Україна до 10 червня  має сплатити $ 1,454 млрд за поставки газу у листопаді-грудні 2013 року, а також ще $ 500 млн за паливо, отримане у квітні-травні.

Попередній раунд тристоронніх переговорів пройшов у Брюсселі 2 червня.

Інтерфакс-Україна, ИТАР-ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...