Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія брязкає зброєю у відповідь на навчання НАТО у Балтійських країнах

Вівторок, 10 червня 2014, 09:12

У Російській Федерації на території Калінінградської області почалося навчання з військами Балтійського флоту, Повітряно-десантних військ і Військово-повітряних сил Росії.

Навчання проходить одночасно з міжнародними навчаннями "Saber Strike-2014" і "Baltops-2014", які стартували в Європі, повідомляє Міністерство оборони РФ.

"Кількість залучених до навчань у Калінінградській області сил і засобів Міноборони Росії порівнянна з кількістю особового складу, озброєння й військової техніки, задіяних у прикордонних навчаннях, які проводять країни НАТО", - говориться в повідомленні.

Навчаннями керує командувач військами Західного військового округу.

"Корабельні угруповання різнорідних сил флоту забезпечать охорону Державного кордону РФ, захист морських комунікацій, виконають пошук і знищення підводних човнів і надводних кораблів умовного супротивника", - зазначає Міноборони РФ.

"З'єднання протиповітряної оборони Балтійського флоту й Військ Повітряно-космічної оборони організують протиповітряну оборону районів проведення навчання в морі й пунктах базування", - додає відомство.

За його даними, буде відпрацьовано і "питання оперативного перекидання літаками військово-транспортної авіації ВПС Росії підрозділів Псковського з'єднання ПДВ на полігони Калінінградської області з виконанням практичного десантування".

Підрозділи ПДВ відпрацюють спільні дії зі з'єднаннями морської піхоти Балтійського флоту "щодо захисту узбережжя від висадки морського десанту умовного супротивника, а також щодо блокування й знищення незаконних збройних формувань умовного супротивника".

"Вогневу підтримку дій підрозділів ПДВ і морської піхоти з повітря будуть здійснювати винищувачі-бомбардувальники Су-34 і вертольоти Мі-24 1-го командування ВПС і ПВО, перебазовані в Калінінградську область із центральних регіонів Російської Федерації", - повідомляє Міноборони РФ.

"Бомбардувальники далекої авіації Ту-22М3 виконають серію тренувальних польотів над акваторією Балтійського моря з відпрацьовуванням питань повітряного патрулювання", - додає відомство.

Як відомо, з 9 по 20 червня в Балтійських країнах – Латвії, Литві, Естонії – проходять навчання НАТО Saber Strike-2014 ("Удар шаблі"). У навчаннях бере участь понад 4800 військових із 10 країн. Під час навчань буде використано чотири танки Leopard 2 A5.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування