Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи і Росія самі пропускають людей через кордон у "Довжанському"

Вівторок, 10 червня 2014, 11:49

Терористи, які називають себе представниками першої Луганської козацької сотні, встановили блокпост біля пункту пропуску "Довжанський" на кордоні з Росією.

Про це повідомляє  телеканал 112.

Люди, що контролюють пункт пропуску, назвали себе представниками першої Луганської козацької сотні.

За їхніми словами, пункт пропуску працює у штатному режимі. У людей, що перетинають кордон, перевіряють стандартні документи і вантаж. Рішення про перетин кордону приймають представники місцевої міліції, яка перейшла на бік терористів.

За словами "самопроголошеного керівника КПП Юрія, пасажиропотік на даній ділянці досить великий.

"В основному вивозять дружин і дітей. Як тільки закінчаться військові дії, підуть на переговори, ми передамо все це цивільним особам, які будуть продовжувати займатися митницями", - повідомив він.

В.о. глави Луганської ОДА Ірина Верігіна підтвердила, що люди залишають регіон. "Так, люди виїжджають, тому що бомблять і є страх. Місто у нас порожнє", - розповіла вона.

Водночас у Державній прикордонній службі "Українській правді" визнали, що таке може відбуватися, бо станом на зараз служба не в змозі контролювати кордон.

"Цю інформацію треба уточняти. Наш уряд  прийняв рішення про закриття пунктів пропуску, в втому числі і цього" , - сказав Начальник відділу з питань взаємодії із ЗМІ Олег Слободян.

"На офіційному рівні по  контролю всіх транспортних засобів і вантажів не здійснюється. чи можна припустити, що ця інформація має під собою зміст, цілком ймовірно, але на даний момент у нас немає підтверджуючої інформації", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи дійсно виходить, що Держприкордонслужба не контролює деякі ділянки кордону, Слободян відповів:

"Зараз ситуація склалася така на ділянці україно-російського кордону в межах Луганської області і в частини Донецької, що прикордонники дійсно далеко не завжди можуть відслідковувати ту ситуацію, яка відбувається на таких ділянках і тим більше там, де офіційно пункти пропуску закриті. Ми про це вже говорили не один раз, що нам потрібна в цьому плані допомога для того, щоб здійснювати воєнізовану охорону державного кордону", - сказав Слободян.

Він додав, що "на даний момент такі заходи проводяться" і висловив сподівання, що "результати будуть видні вже найближчим часом".

У той же час координатор Інформаційного опору Дмитро Тимчук підкреслює, що Росія незважаючи на те, що була сповіщена про припинення діяльності пункту пропуску "Должанський" (і ще 7 таких об'єктів з української сторони).

Згыдно з діючою договірною базою між Україною й РФ, у випадку закриття однієї зі сторін пункту пропуску, інша сторона також зобов'язана припинити пропуск громадян через кордон на цій ділянці.

"Однак російська сторона з незрозумілих причин грубо порушує двосторонню договірну базу, тісно співробітничаючи з терористами", - підкреслив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування