Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За вихідні притулку в Польщі попросили 23 біженці зі сходу України

Вівторок, 10 червня 2014, 12:22

Протягом вихідних 23 громадян зі сходу України попросили притулку в Польщі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Так, прикордонники Мостиського загону  протягом вихідних у пункті пропуску "Шегені", що на українсько-польському кордоні, оформили 23 громадян України, які попросили статус біженців у Польщі. З них 3 сім’ї з дітьми, жителі міст Краматорськ, Луганськ, Донецьк та Антрацит.

Причиною виїзду з України, як повідомляють батьки, є відсутність належних умов та безпеки у регіоні проживання через бойові дії.

"Частина громадян повідомляє також про погрози помсти та переслідувань від проросійськи налаштованих громадян", - зазначає ГПС.

Загалом через загрозливу ситуацію, яка склалася в Україні, польською стороною було прийнято 299 осіб. З них 292 громадянина України, 1 громадянин Єгипту та 6 громадян Росії.

Як повідомляла Державна прикордонна служба України станом на 5 червня, на українсько-російському кордоні не відмічається потік біженців.

При цьому під час перетину українсько-російського кордону жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця в Росії.

Крім того, для прикладу, всього за травень 2013 року з України в Росію виїхало 540 тисяч громадян України, а повернулося 470 тисяч громадян.

Цього року відмічається суттєве зменшення виїзду в травні українців в Росію – 340 тисяч громадян України. При цьому в Україну з Росії перетнуло кордон 305 тисяч українців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування