Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вищий адмінсуд знову залишився без голови

Вівторок, 10 червня 2014, 14:21

Судді Вищого адміністративного суду не змогли обрати собі голову.

На збори прийшли 76 із 84 суддів Вищого адмінсуду, тобто для обрання кандидатунеобхідно було б набрати просту більшість голосів від загальної кількості суддів - 43 голоси, повідомляють "Українські новини".

У першому турі голосування брали участь судді Микола Кобилянський, Олександр Нечитайло, Михайло Смокович і виконувач обов'язків голови Вищого адмінсуду Катерина Леонтович.

За Кобилянського проголосував 21 суддя, за Нечитайло – 24, за Смоковича – 15 і за Леонтович – 13. Таким чином, у другий тур голосування вийшли Кобилянський і Нечитайло.

У другому турі Кобилянському віддали свої голоси 34 судді, а Нечитайло – 32 судді, але при цьому 10 бюлетенів було визнано зіпсованими.

Таким чином, ніхто з кандидатів не набрав більшість голосів і Вищий адмінсуд не зміг обрати собі голову.

Згідно з законом, не раніше ніж через три дні збори суддів мають провести ще одне засідання і ще раз проголосувати за обрання голови суду.

Вищий адмінсуд вирішив провести нове голосування 16 червня о 10:00.

Агентство зазначає, що на засіданні у вівторок були присутні представники партії "Правий сектор", самооборони Майдану й голова люстраційного комітету Єгор Соболєв, а перед входом у будівлю Вищого адмінсуду було близько 30 бійців 4-й сотні самооборони Майдану.

Усі вони протестували проти обрання Кобилянського головою Вищого адмінсуду, бо вважають його причетним до родини колишнього президента Віктора Януковича.

17 квітня й 19 травня Вищий адмінсуд також планував провести засідання для обрання голови, але голосування було зірване активістами самооборони й "Правого сектора".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування