Аксьонов скаржиться: гуманітарну допомогу для Криму розікрали

Вівторок, 10 червня 2014, 20:31

Більшу частину гуманітарної допомоги, спрямованої до Криму з Російської Федерації, розікрали.

Про це заявив призначений Кремлем керівник Криму Сергій Аксьонов, повідомляє проросійський сайт КримІнформ.

"В більшості своїй, на жаль, гуманітарна допомога розкрадена виявилася", - сказав Аксьонов у вівторок.

"Хочу сказати тим товаришам, у яких рука піднімається на гуманітарні вантажі в той період, коли важко республіці, - не те, що вони працювати не будуть, всі вони підуть під суд, а відповідальні чиновники покинуть місце роботи", - заявив він.

За його словами, частина гуманітарних вантажів виявилася у відкритому продажі.

Допомога Криму надходила з двадцяти російських регіонів, пише російська служба BBC.

В основному на півострів везли медикаменти, продукти, дизель і техніку. Загальний обсяг гуманітарної допомоги, за підрахунками чиновників, на кінець квітня становив 1800 тонн.

Крім того, в декількох регіонах відбувався збір грошей на допомогу півострову. Скільки всього вдалося зібрати коштів невідомо, в ЗМІ з'являлися лише розрізнені дані.

Основний обсяг грошей зібрали в російських регіонах. При цьому порядок цифр розрізняється досить сильно: від 7 млн. рублів (більше 200 тис. доларів) в Астраханській області та 16 млн. в Мордовії до 150 млн. в Білгородській області.

Ще 5 млн. рублів дали сенатори та співробітники апарату Ради федерації; трохи більше 60 млн. рублів виділив "Червоний хрест".

В якості отримувачів гуманітарної допомоги з Росії виступали нелегітимні "міністерство охорони здоров'я Криму", "міністерство соціальної політики", "міністерство освіти", асоціація медичних працівників та місцеве відділення "Червоного хреста".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News