Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники кажуть, що, попри заяви терористів, ув'язнені харчуються добре

Вівторок, 10 червня 2014, 23:40

Терористичній організації "ДНР" ніхто не делегував повноважень з нагляду за ув'язненими, які утримуються в установах виконання покарань Державної пенітенціарної служби України.

Про це повідомила прес-служба ДПтС, коментуючи заяву терористів про те, що засудженим нібито не вистачає харчів.

"Усі установи виконання покарань, що належать до сфери управління ДПтС України, функціонують відповідно до чинного законодавства України з децентралізованою організацією та координацією основних напрямків діяльності",  - заявили в ДПтС.

"Жодних повноважень щодо охорони, нагляду й безпеки, як і продовольчого забезпечення засуджених, які відбувають покарання в установах зазначеного регіону, ніхто представникам самопроголошеної "ДНР"  не делегував", - сказано в заяві.

Згідно з інформацією, усі пенітенціарні установи Донецької області повністю забезпечені продовольством.

"В установах виконання покарання та слідчих ізоляторах організовано триразове гаряче харчування відповідно до затверджених на державному рівні норм і вимог. Видача основних продуктів для харчування спецконтингенту проводиться  на 100% з урахуванням замін", - запевнили у відомстві.

Водночас у ДПтС зазначили, що існує проблема із своєчасним якісним медичним обслуговуванням ув’язнених та засуджених, особливо тих, які потребують госпіталізації до медичних закладів.

"У зв’язку з особливостями транспортних перевезень в області, перекриттям сепаратистами автомагістралей значно ускладнюється ситуація з наданням зазначеним особам необхідної медичної допомоги",  - йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування