Росія знову перенесла газову передоплату для України

Середа, 11 червня 2014, 08:59

Росія відклала введення системи передоплати за газ для України до 16 червня.

Про це заявив голова "Газпрому" Олексій Міллер за підсумками зустрічі з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером, передає ИТАР-ТАСС.

"Двосторонні консультації Єврокомісії та російської делегації відбулися в Брюсселі. Російська сторона зробила крок назустріч для продовження конструктивних переговорів. Режим передоплати не буде вводитися 11 червня о 10 ранку, його введення перенесено на наступний понеділок (16 червня) о 10 ранку", - сказав він.

"Відповідні розпорядження вже передані в "Газпром", - додав голова правління газового монополіста РФ.

Міллер підкреслив, що російська сторона розраховує на конструктивні переговори" в середу з українською делегацією і Єврокомісією.

Нічні консультації російської делегації на чолі з міністром енергетики РФ Олександром Новаком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Еттінгером тривали понад 2,5 години.

П'ятий раунд тристоронніх переговорів щодо газу між Росією, Україною і ЄС поновиться 11 червня о 09.30 за брюссельським часом, їм передуватимуть двосторонні консультації Єврокомісії з Росією та Україною.

За попередньою інформацією, у програмі переговорів обговорення погашення української заборгованості, цін і транзиту.

Раніше Росія анонсувала перехід на передоплату 2, 9 і 10 червня. 

"Газпром" наполягає на виплаті Україною боргу за газ, поставлений наприкінці 2013 року ще за правління Віктора Януковича. У компанії вважають, що Київ завинив за цей період майже півтора мільярда доларів.

"Газпром" також наполягає на сплаті півмільярда доларів за поставки у квітні і травні 2014 року.

Київ домагається зниження ціни, яку "Газпром" після усунення від влади в Україні Віктора Януковича, підняв майже удвічі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування