Порошенко доручив віддати армії зекономлені на виборах гроші

Середа, 11 червня 2014, 10:09

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів спрямувати кошти, заощаджені на президентських виборах на забезпечення Збройних Сил та першочергові потреби військових-учасників антитерористичної операції.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Глава держави зазначає, що з огляду на те, що вибори відбулися без необхідності проведення повторного голосування, економія бюджетних коштів склала понад 600 млн. гривень.

Зважаючи на це, Порошенко пропонує уряду направити зазначені кошти на фінансування військовослужбовців.

Зокрема, на поліпшення озброєння особового складу, забезпечення українських солдатів засобами захисту, необхідною технікою тощо.

"Пропоную підготувати та подати в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо внесення змін до державного бюджету на поточний рік у частині спрямування невикористаних коштів, призначених для проведення позачергових виборів президента України, на фінансування потреб Збройних Сил України", - йдеться у документі.

У свою чергу на засіданні уряду в середу прем'єр Арсеній Яценюк на доручення Порошенка розпорядився прийняти відповідну постанову уряду.

За словами Яценюка, за остаточними підрахунками ЦВК, загальний обсяг зекономлених коштів становить 575 мільйонів гривень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування