Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські чиновники намагалися "нагріти руки" на окупації Криму

Середа, 11 червня 2014, 12:14

Чиновники намагалися проштовхнути через Кабмін рішення і прибрати до рук рухоме українське держмайно в Криму.

Про це йдеться в розслідуванні "Інформаційного Опору".

У розпорядження аналітиків потрапив проект постанови "Про заходи щодо утилізації рухомого військового майна Збройних Сил України, СБУ, МВС, Державної служби транспорту, Адміністрації Державної прикордонної служби, СЗР, Держслужби спеціального зв'язку захисту інформації, УДО, що знаходиться на тимчасово окупованій території АРК і не планується до виведення".

Цим документом пропонувалося всім перерахованим відомствам затвердити перелік майна, яке не доцільно передислокувати на материк.

Державному концерну "Укроборонпром" наказувалося одноосібно, на власний розсуд визначити виконавців робіт з утилізації на "неконкурентних засадах" з числа тих підприємств, які розташовані в Криму і мають виробничі потужності для проведення такого виду робіт.

У свою чергу, всі зазначені в постанові уряду відомства повинні були в авральному порядку укласти договори на утилізацію з "заведеними" в "Укроборонпром" підприємствами.

 
 

Очевидно, що хтось, хто володіє такими "неконкурентними" підприємствами, вже дуже сильно поспішав вирішити питання з намальованими на горизонті вигодою, відзначають аналітики.

Невідомо, чим би закінчилася ця сумна історія з утилізацією (а, швидше за все, хтось би урвав за безцінь жирний шматок рухомого майна), яку намагалися провернути деякі представники нової влади, але першими забили тривогу в Міноборони.

Там змогли розглянути корупційну складову в документі. Висновок військового відомства був однозначним - "Міноборони не підтримує проект постанови і пропонує його доопрацювати з урахуванням зауважень".

 
 

І для наочності кабмінівським ділкам надали 2 виписки з українських законів, які під шумок хотіли проігнорувати - "Закон України про захист економічної конкуренції" та Господарський кодекс України.

Щоб розуміти про які суми йдеться в невдалої афери, варто згадати слова колишнього міністра оборони Тенюха.

"Вартість майна, яке перебуває у Республіці Крим, оцінюється в 11 мільярдів 439 тисяч доларів", - сказав Тенюх 25 березня з трибуни Верховної Ради.

"Найбільше обурює, що для деяких представників нової влади, що зайняли високі кабінети після кривавих подій на Майдані, як і для злодіїв і втікачів з оточення Януковича, немає нічого святого", - вказують аналітики.

"Очевидно, що справа честі для нової команди президента Порошенка вивести їх на чисту воду. А знайти людей, які хотіли нажитися на загальній біді, при бажанні, особливих труднощів не складе", - резюмують автори розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...