Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські ЗМІ знову спіймали на брехні про Україну

Четвер, 12 червня 2014, 12:58

Російські ЗМІ продовжують спотворювати те, що відбувається в Україні фактів, використовуючи відеоматеріали багаторічної давності, що не мають ніякого відношення до проведеної антитерористичної операції.

Про це повідомляє група "Інформаційний опір".

За даними групи, російські ЗМІ, висвітлюючи події на Сході України, в черговий раз вдалися до спотворення фактів і використання відеоматеріалів багаторічної давності, що не мають ніякого відношення до проведення АТО.

Так 12 червня 2014, російські ЗМІ поширили інформацію про те, що українські силовики нібито використовували фосфорні бомби проти мирного населення.

На підтвердження цього російське ТБ використовувало кадри, зняті в 2004 році в місті Ель-Фаллуджа, Ірак.

Крім того, останнім часом російські ЗМІ повідомляли про нібито наявні факти застосування українськими військами проти мирного населення систем залпового вогню "Град"

Ця інформація також не відповідає дійсності. Немає жодного, документально зафіксованого факту використання силами АТО системи "Град".

"Всі ці домисли тим більше дивні, враховуючи ту обставину, що саме російські війська використовували установки "Град" для нанесення ударів по містах Чечні. В результаті загинули десятки тисяч мирних жителів. Про ці факти добре відомо світовому співтовариству, вони зафіксовані на численних фото і відеоматеріалах ", - відзначають аналітики.

У свою чергу, центр АТО вважає появу подібних матеріалів однією з ланок інформаційної війни, яка ведеться проти України засобами масової інформації Російської Федерації.

Центр АТО рішуче заявляє про те, що методи ведення війни, які Росія застосовує у власних контртерористичних операціях, зокрема проти мирного населення Чечні ніколи не будуть застосовані на території України.

"Ми вимагаємо від російських ЗМІ припинити всі спекуляції на ці теми і перейти до цивілізованого методу висвітлення подій в зоні проведення АТО", - резюмує Владислав Селезньов.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...