Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: звільнення Лозінського – діагноз судової системи

Четвер, 12 червня 2014, 14:04

Президент Петро Порошенко обурений історією зі звільненням Віктора Лозінського.

"Неможливо уявити собі яскравіший за своїм негативом приклад, який би ілюстрував критичний стан судової системи. Лозінський – це її промовистий діагноз", - заявив він, повідомляє прес-служба президента.

"Судова реформа сьогодні – це один з пріоритетів. За моїм дорученням створено робочу групу, яка має прискорити розгляд цієї реформи Верховною Радою", - наголосив Порошенко.

Глава держави вимагає від Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції перевірити законність рішення судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який постановив звільнити Лозінського з в’язниці.

Як відомо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь тоді ще нардеп Лозінський застрелив мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника нібито за вторгнення в його володіння.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Згодом Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському, скоротивши термін позбавлення волі до 10 років.

11 червня 2014 року стало відомо, що Лозінський достроково вийшов із в'язниці "за станом здоров'я".

Прокуратура Київської області оскаржила відповідне судове рішення, а також розпочала кримінальне провадження відносно посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за статтею про "службову недбалість".

Вже вранці 12 червня Лозінського знову затримала міліція.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування