ЛОЗІНСЬКОМУ ДАЛИ 15 РОКІВ

Середа, 20 квітня 2011, 18:45

Дніпровський районний суд Києва розпочав оголошення вироку по кримінальній справі проти колишнього народного депутата з фракції БЮТ Віктора Лозінського.

Згідно з рішенням суду, Лозінський засуджений на 15 років ув'язнення, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Термін відбування покарання йому зараховується з 1 березня 2012 року.

Крім того, винними у вбивстві Олійника визнані колишній прокурор Голованівського району Євген Горбенко, колишній начальник Голованівського райвідділу міліції Михайло Ковальський, а також єгер Василь Перепелиця.

Горбенко засуджений до 9 років позбавлення волі, з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах, позбавленням майна і позбавленням чину радника юстиції.

Ковальський засуджений до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах і посади пов'язані з представництвом держави.

Враховуючи щиросерде зізнання і сприяння слідству, суд звільнив Ковальського від відбування покарання строком на три роки, якщо за цей термін він не вчинить нових злочинів і буде виконувати поставлені перед ним вимоги - не виїжджати за кордон, повідомляти в правоохоронні органи про зміну місця проживання.

Також єгер Перепелиця, згідно з рішенням суду, засуджений до 4 років позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений в Апеляційному суді протягом 15 днів.

Як відомо, кримінальну справу проти Лозінського було порушено 1 липня 2009 року за підозрою у вбивстві жителя Кіровоградської області Валерія Олійника.

Нардеп з фракції БЮТ своєї провини не визнавав, але незабаром склав депутатські повноваження і став ховатися від слідства, здавшись правоохоронним органам у березні 2010 року.

Слідство, експертизи, судові розгляди тяглися більше року.

Один з яскравих виразів колишнього депутата під час судових дебатів про загиблого Олійника: "Якби у мене була зброя, то стріляв би в дурня!".

Зазначимо, що прокуратура вимагала засудити Лозінського за вищої міри - засудити екс-депутата до довічного ув'язнення

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...