Росія поки не буде "примушувати Україну до миру"

Четвер, 12 червня 2014, 14:18

Москва не вважає, що в Україну пора вводити миротворчі сили.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров журналістам у четвер, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Про миротворчі сили ми мову не ведемо. Ми не вважаємо, що справа дійшла до такої точки", - сказав він.

Лавров вважає, що "поки у президента України Петра Порошенка зберігається кредит довіри, його потрібно використовувати".

"Все в руках українських сторін. Ми знаємо, що ополченці на південному сході готові до припинення вогню, але перший крок, за всіма правилами, повинна зробити київська влада після того, як пройшла інавгурація Петра Порошенка", - заявив Лавров.

При цьому він зазначив, що Москва вимагає негайного розслідування "застосування в Україні запальних бомб та інших заборонених видів озброєння".

"Особливу заклопотаність викликають повідомлення про застосування українськими збройними силами запалювальних бомб і інших невибіркових видів озброєнь. Ці повідомлення потребують термінової повторної перевірки", - додав Лавров.

Як відомо, в четвер російські ЗМІ повідомили про використання українською армією фосфорних бомб, ілюструючи сюжет кадрами, знятими в Іраку в 2004 році.

За словами Лаврова, посол РФ в ООН Віталій Чуркін "закликатиме місію ОБСЄ, яка має на Україну спостерігачів, встановити факти (застосування заборонених озброєнь), так само як домагатися того, щоб розслідування трагедій в Одесі 2 травня, в Маріуполі 9 травня, в Краматорську , Слов'янську і справа снайперів в лютому на Майдані".

Він зазначив, що Росія вносить в СБ ООН проект резолюції щодо ситуації на Україні, в якому закликає до негайного припинення насильства.

"У цій резолюції ми сконцентрувалися на необхідності домагатися, щоб українські сторони почали виконувати дорожню карту голови ОБСЄ, яка була підготовлена ​​на основі Женевського заяви 17 квітня і презентована після переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним", - заявив Лавров.

Як відомо, Росія так і не зробила кроків для деескалації конфлікту на південному сході України і продовжує пропускати бойовиків і зброю через свій кордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...