Силовики готують рятівний коридор для евакуації мирного населення з зони АТО

Четвер, 12 червня 2014, 15:15

Антитерористичний центр вже працює над створенням рятівного коридору для евакуації мирних жителів і нагадав про амністію для тих сепаратистів, хто не "перейшов межу".

Про це розповів керівник антитерористичного центру Василь Крутов, передає прес-центр АТО.

За його словами, у мешканців, які живуть в районі проведення АТО, вже є можливість залишити територію.

"Навколо Слов’янську знаходяться наші блокпости, які виконують фільтраційну функцію. Через них неозброєні люди можуть вільно покинути небезпечний район, про що інформація постійно поширюється", - повідомив він.

"Крім того, президент доручив організувати рятівний коридор для мирного населення, яке бажає виїхати з території, де проводиться АТО. Ми вже працюємо над його створенням", - підкреслив Крутов.

Відповідаючи на питання про те, що існує загроза про те, що разом з мирними мешканцями можуть спробувати виїхати терористи і диверсанти, він відповів:

"Керівництво АТО робить все, щоб не дати терористам такої можливості. На блокпостах здійснюються досить дієві фільтраційні заходи, що значно зменшує шанси покинути цей район терористам і диверсантам, які, безумовно, мають бути знешкоджені".

"Проте, потрібно розуміти, і це стосується не тільки Слов‘янська, що досить значна кількість сепаратистські налаштованих людей не перейшла межу, нікого не вбила. Таким Держава готова дати амністію за умови складання зброї. З ними необхідно працювати, а не знищувати", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування