Аваков пригрозив арештами пікетувальникам Держприкордонслужби

Четвер, 12 червня 2014, 16:56

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив "силовим розблокуванням та арештами" мітингувальникам, які пікетують Держприкордонслужбу з вимогою відставки Литвина.

Про це він заявив журналістам у четвер на брифінгу в Києві, який транслювало "Громадське ТБ".

"Ці люди, які вимагають активізації, повністю блокують держустанову, яка фактично проводить бойові дії", - підкреслив міністр.

"На даний момент на Сході країни в рамках АТО проходить спільна операція сил Збройних сил, Нацгвардії і прикордонників з ліквідації проривів кордону. По суті йде військовий марш. Всякий, хто забезпечує блокування штабу прикордонних військ є злочинець", - зазначив Аваков.

Міністр заявив, що йому "плювати, якщо ці люди стоять під прапорами", які йому "були раніше дорогі".

"Коли вони блокують держустанову, вони зраджують інтереси країни", - підкреслив Аваков.

На думку міністра, його "вказівки органам МВС були в четвер достатньо лояльними. Це триватиме дуже короткий проміжок часу".

"Якщо це буде продовжуватися, будь, хто буде в умовах військової по суті ситуації блокувати органи, які ведуть бої з ворогом, буде злочинцем", - попередив Аваков.

Міністр обіцяє "жорсткі заходи", якщо пікетники не схаменуться:

"Я даю короткий час, щоб ті, хто під емоціями прийшов і блокує штаб прикордонних сил, могли одуматися і пішли займатися своїми справами. В іншому разі МВС розблокує будівлю силовим чином, проведе арешти і звернеться до судів для відповідних санкцій", - пригрозив міністр .

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування