Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уже 40 терористів затримали в Маріуполі, майорять прапори України - силовики

П'ятниця, 13 червня 2014, 13:20

У Маріуполі затримано близько 30 терористів, їх усіх вивезено в безпечне місце, заявив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Зараз продовжується точкова зачистка, терористи почали ховатися в будинках і підвалах", - сказав він на брифінгу, повідомляє УНІАН.

"Одного з керівників маріупольських терористів на прізвисько "Борода" знайшли в підвалі, попередивши: якщо він не вийде, то туди буде кинуто гранату. Тому ватажок здався", - заявив Геращенко.

Водночас, керівник батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомляє, що в Маріуполі захоплено 40 терористів.

За словами Геращенка, силовики у таборі терористів мали власних розвідників, які повідомляли про моральний стан і рівень підготовки бойовиків.

Також було взято у полон терористів, які дали свідчення про місцезнаходження снайперських точок, мін, фугасів.

Крім того, у будівлю, де перебували терористи, було закладено дві бомби, силовики знали про них, тому їх централізовано підірвали, і при цьому ніхто не загинув.

"На всіх адміністративних будівлях міста Маріуполя вже вивішують українські прапори. У першу чергу, прапор було вивішено на будівлі Маріупольської міської ради, і місто знову повертається до свого нормального життя", - заявив радник міністра.

Геращенко зазначив, що операція складалася з кількох частин: "штурмова група - батальйон "Азов" пішла на укріплення терористів, сили Нацгвардії і батальйону "Дніпро-1" здійснили оточення, а збройні сили були виставлені по периметру міста "для недопущення масового виїзду терористів з міста і недопущення вивезення зброї".

"Операція пройшла успішно. Спочатку було знищено бетонні укріплення терористів, після застосування ручних гранатометів терористам було продемонстровано серйозність наших намірів", - сказав він.

Як стверджує Геращенко, досягненням АТО в Маріуполі стало те, що жоден з мирних жителів не вийшов на захист терористів.

"Не було жодної людини з городян, яка б прийшла підтримувати чи захищати терористів", - сказав він.

У свою чергу, керівник батальйону "Азов", який вийшов на зв’язок телефоном із місця подій, повідомив, що з боку українських силовиків жертв немає, троє легко поранені, один - тяжко, у нього поранення в черевну порожнину і плече. На даний момент проводиться операція.

Раніше голова МВС Арсен Аваков повідомляв про 11 затриманих у Маріуполі терористів, а депутат Олег Ляшко – про 7-х затриманих зі зброєю.

У лікувальні установи Маріуполя станом на 11:00 надішли три людини з вогнепальними пораненнями легкого й середнього ступеня важкості, повідомляє сайт Маріупольської міськради.

Джерела в медслужбі повідомили сайту 0629, що при госпіталізації всі поранені відмовлялися визнавати, що вони брали участь у терористичній діяльності, і повідомляли, що поранення отримали випадково, наприклад, вертаючись із риболовлі.

Крім того, працівники "швидкої" констатували смерть одного сепаратиста. За словами лікарів, загиблий мав вогнепальне поранення, отримане напередодні. Рана була перев'язана, однак без необхідної меддопомоги людина померла. Труп лежав на вулиці Харлампієвській.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...