Деякі чини МВС заважають розслідувати вбивства на Майдані - ГПУ

П'ятниця, 13 червня 2014, 17:59

Деякі посадові особи у МВС саботують розслідування масових убивств протестувальників у центрі Києва в лютому.

Про це заявив виконуючий обов'язки Генерального прокурора України Олег Махніцький на брифінгу в п'ятницю, повідомляє "Укрінформ".

"Існують дані, які дозволяють припустити неофіційну та приховану протидію розслідуванню, яка, можливо, чиниться деякими посадовими особами МВС", - сказав Махніцький.

За його словами, МВС під різними приводами відмовляється допомагати органам прокуратури.

"Неякісно та невчасно виконуються запити слідчих ГПУ про надання необхідної документації, наявні також випадки відмови у виконанні за надуманими підставами, не вжито вичерпних заходів зі встановлення кола працівників підрозділу "Беркут", причетних до скоєння вбивств", - каже в.о. генпрокурора.

"Незважаючи на доручення ГПУ, не встановлено обставин вивезення чи знищення вогнепальної зброї, яка була закріплена за працівниками спецроти, та можливих місць її приховування та інше", - перелічив в.о. генпрокурора.

МВС навіть попросило ГПУ припинити викликати працівників міліції на допити:

"У травні МВС до ГПУ надіслало листа про необхідність припинення викликів до слідчих як свідків працівників міліції і, зокрема, спецпідрозділу "Беркут", бо, на їх думку, це начебто погано вливає на їх психічний стан", - обурився Махніцький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...