Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС нагадали Росії про бойовиків, яких вона пускає в Україну

П'ятниця, 13 червня 2014, 23:31

Міністерство закордонних справ Росії направило МЗС України ноту протесту у зв'язку з нібито незаконним перетином кордону українськими бронетранспортерами.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"13 червня два бронетранспортери збройних сил України незаконно перетнули кордон Російської Федерації в Куйбишевському районі Ростовської області", - стверджують у відомстві.

"Розцінюємо подібні дії української сторони як грубе порушення основоположних положень міжнародного права, як протиправний акт, який не сприятиме мирному врегулюванню збройного конфлікту на Південному Сході України", - йдеться в заяві.

"Вимагаємо припинити подібного роду провокації, які ускладнюють процес відновлення двостороннього російсько-українського діалогу, який ледь почався. Відповідна нота протесту направляється українській стороні", - наголошується в повідомленні.

Водночас речник МЗС України Євген Перебийніс заявив, що українська сторона ноту протесту не отримувала.

Він також зазначив, що дипломатичне відомство не раз офіційно зверталося до Росії щодо незаконного перетину кордону України з боку РФ озброєними бойовиками і військовою технікою, проте не отримувало реакції.

Як відомо, російське прикордонне відомство заявляє, що українська бойова машина піхоти в ніч на 13 червня нібито порушила державний кордон Росії в Ростовській області.

У штабі АТО цю інформацію не підтвердили і зазначили, що вона з'явилася через кілька годин після повідомлення про те, що російський вертоліт Мі-35 порушив український кордон і супроводжував колону українських військових.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування