У збитому терористами літаку загинули 49 осіб. Прокуратура розслідує теракт

Субота, 14 червня 2014, 10:25

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом збиття терористами військово-транспортного літака у Луганську.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Південного регіону України  з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

"Близько 1:10 14 червня під час заходу на посадку в аеропорту  Луганська пострілом з зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Збройних Сил України ІЛ-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули", - зазначили у прокуратурі.

Прокуратурою Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері за вказаним фактом розпочато досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей та заподіяння значної майнової шкоди).

Як відомо, в ніч на 14 червня терористи збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76. За даними Міноборони, літак перевозив особовий склад для ротації, окрім військовослужбовців на борту були техніка, спорядження та продовольство.

Момент вибуху літака зафіксували камери спостереження. 

За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", на позиції терористів поблизу Луганського аеропорту, з якої імовірно був вражений Іл-76 сил АТО, були знайдені три пускові труби 9П39-1 від ПЗРК 9К38 "Игла".

Два ПЗРК "Игла" використані, один - технічно несправний (ракета 9М39 залишилася в трубі).

Також на місці засідки терористів знайдені порожні банки з-під консервів, випущених ЗАТ "Орелпродукт", г.Мценск (Росія).

Самі терористи з ЛНР прокоментували факт збиття літака так: "наше керівництво (самопроголошений губернатор ЛНР) дало нам вказівку - в рамках Донецької області не має бути ніяких польотів військових літаків. Я дав наказ, і ми з хлопцями розстріляли цей літак". 

Раніше координатор групи "Інформаційний простір" Дмитро Тимчук оприлюднив фото двох реактивних вогнеметів, що були на озброєнні бойовиків, які діяли на території Луганського аеропорту. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування