Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала вербувальника до лав ДНР та гранатометника терористів

Субота, 14 червня 2014, 12:32

У Харкові затримано 30-річного місцевого мешканця, який вербував найманців серед громадян для участі у бойових діях на боці  сепаратистів на Cході України.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

"За свідченням зловмисника, у середині березня  він приїхав до Донецька, де бувзавербований представниками спецслужб Російської Федерації. Пройшовши навчання основам ведення розвідувально-підривної діяльності, харків’янин вступив до лав незаконного збройного формування, яке діяло на території Донецької області та підпорядковувалось російській спецслужбі", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що бойовик безпосередньо брав участь у чергуванні на блокпостах, а також доправляв незаконно затриманих мирних громадян до захопленої терористами будівлі управління СБУ.

Фото прес-служби СБУ.

"За завданням своїх "кураторів" зловмисник вербував громадян України  вступити до незаконного збройного формування. З цією метою він приїхав до Харкова, де був затриманий співробітниками СБУ", - повідомили у прес-центрі.

За фактом розпочато кримінальне провадження, за ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Водночас на залізничній станції "Харків-пасажирський" співробітники СБУ затримали одного з керівників так званої групи бойовиків "Чечена", який брав активну участь у збройних протистояннях проти українських військовослужбовців на Сході України.

Бойовик з позивним "Нерпа" у злочинній групі виконував функції гранатометника.

Затриманий – 51-річний мешканець Маріуполя, планував втекти з України до Білорусії потягом міжнародного сполучення "Маріуполь-Барановичі".

Зловмисник хотів уникнути кримінальної відповідальності за участь у збройних бандформуваннях на Сході України, відзначили у СБУ.

Крім цього, встановлено, що він перебував у загальнодержавному розшуку органів міліції за підозрою у вчинені розбою, грабежу, незаконного заволодіння транспортним засобом тощо.

Наразі затриманого передано до органів внутрішніх справ для прийняття процесуального рішення.

Фото прес-служби СБУ

  Джерело відео hromadske.dn.ua

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...