У США наполягають: санкції проти РФ мають бути жорсткішими

Субота, 14 червня 2014, 15:44

Президента США Барака Обаму закликають розглянути можливість введення додаткових санкцій відносно Росії.

З таким закликом до глави Білого дому звернувся глава сенатського комітету з міжнародних справ демократ Роберт Менендес, повідомляє Інтерфакс.

На думку Менендеса, санкції щодо деяких секторів російської економіки мають бути застосовані у зв'язку з "ворожими і дестабілізуючими діями" Росії в українському конфлікті.

Також Менендес звертає увагу на те, що російська влада продовжує "спонукати, підтримувати і комплектувати загони бойовиків всередині України, які атакують сили АТО".

"Я наполегливо закликаю адміністрацію Білого дому використовувати наявні повноваження і ввести санкції проти осіб, які працюють у ряді секторів російської економіки, в таких як фінансовий, енергетичний, гірничо-і металообробний, інженерний і оборонний", - заявив Менендес в листі, адресованому президенту США.

"На мій погляд, якщо Путін не зіткнеться з сильними стримуючими заходами, він не припинить підтримку бойовиків, що займають все більше і більше української території вздовж кордону з Росією. Він буде продовжувати прагнути до того, що український уряд не може стабілізувати ситуацію", - зазначив Менендес, пише Business Insider.

При цьому, на думку Менендеса, санкції можуть бути введені спільно з ЄС і "без істотного збитку інтересам бізнесу США".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування