Росія продовжує істерично вимагати безпеки для порожнього посольства у Києві

Неділя, 15 червня 2014, 01:03

Для Росії абсолютно неприйнятною є бездіяльність української влади в плані забезпечення безпеки російського посольства в Україні.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє "Інтерфакс".

"Росія вимагає від офіційного Києва прийняття всіх необхідних заходів щодо забезпечення безпеки посольства", - заявив Пєсков.

При цьому він нагадав, що відповідно до Віденської конвенції "українська сторона несе відповідальність за забезпечення безпеки загранпредставительств і їх співробітників".

Разом з тим глава МЗС РФ Сергій Лавров звернувся до чинному голові ОБСЄ Дідьє Буркхальтера з проханням задіяти усі наявні можливості ОБСЄ з метою "не допустити подальших провокацій відносно посольства Росії в Україні".

У МЗС РФ зазначили, що "Буркхальтер запевнив Лаврова в тому, що він негайно займеться цим питанням".

Крім того постпредові РФ при ООН Віталію Чуркіну доручено терміново поставити в Раді Безпеки ООН питання про провокаційні дії відносно посольства РФ у Києві.

Як відомо, раніше 14 червня під посольством РФ пройшла акція протесту,  на якій українці висловили своє обурення діями Росії та подіями на сході України, де терористами був збитий військовий літак ІЛ-76 та загинули 49 осіб

У ході акції протесту мітингувальники передали свої вимоги керівництву РФ, при цьому їм повідомили, що у будівлі диппредставництва РФ перебуває лише один дипломат, і крім охорони у ній нікого немає. 

Разом з тим США засудили "напад" на посольство РФ у Києві та закликали владу України забезпечити необхідні заходи безпеки. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News