Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європу, ООН та ОБСЄ шокували терористи, які збили літак у Луганську

Неділя, 15 червня 2014, 01:50

Немає жодних сумнівів, що озброєні бойовики, які тероризують і вбивають громадян України, користуються зовнішньою підтримкою і Росія несе першочергову відповідальність за те, щоб зовнішня підтримка з-за кордону була негайно зупинена.

Про це йдеться в заяві президента Європейської Ради Хермана Ван Ромпея щодо подій 14 червня в Луганську.

За словами Ромпея, "немає жодних сумнівів у тому, що український уряд має зобов'язання і відповідальність відновити порядок у своїх кордонах".

При цьому він підкреслив: як країна-сусід, Росія несе відповідальність за забезпечення того, щоб поставки зброї та забезпечення бойовикам, будь-яка зовнішня підтримка з-за кордону були негайно зупинені.

"Будь-яке інше ставлення Росії або двозначність щодо того, що відбувається, не відповідатимуть міжнародним зобов'язанням Росії в рамках ОБСЄ або ООН", - підкреслив Ромпей.

У свою чергу генсек ООН рішуче засудив атаку на український літак під Луганськом.

Як повідомив офіційний представник генсека ООН, насильство на сході України, яке позначається зростанням людських жертв і погіршенням гуманітарної ситуації "підкреслює необхідність негайного припинення військових дій і вирішення кризи через переговори і діалог".

"Генcек ООН стурбований тим, що недавні дипломатичні зусилля в напрямку розв'язання кризи не дали результатівплодів і закликає усі сторони негайно виконати Женевську угода від 17 квітня, яка відкриває шлях до мирного врегулювання", - наголошується у заяві ООН.

Генсек ОБСЄ Ламберто Занньер і канцлер ФРН Ангела Меркель також засудили атаку на військово-транспортний літак у Луганську.

"Я рішуче засуджую насильство, єдиний шлях до вирішення кризи це інклюзивний діалог", - підкреслив генсек ОБСЄ.

#OSCE SecGen Zannier on downing of Ukrainian plane leaving dozens dead: "I strongly condemn violence, inclusive dialogue only way forward"

— OSCE (@OSCE) June 14, 2014

Президент Швейцарії, головуючої в ОБСЄ Дідьє Буркхальтер також зазначив глибоку стурбованість у зв'язку з ескалацією конфлікту в Україні.

Swiss #OSCE Chair deeply concerned about today’s escalation of tension in #Ukraine, calls for utmost restraint http://t.co/zsw0JKTYlF

— OSCE (@OSCE) June 14, 2014

При цьому Меркель заявила, що вона шокована повідомленнями про збитий літак, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як підкреслив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, "ті, хто несе відповідальність за цей жахливий злочин, мають бути притягнуті до відповідальності".

Із засудженням нападу на військово-транспортний літак виступили також очільники МЗС Великобританії і Канади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування