Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО готується допомогти Україні захиститися від РФ

Неділя, 15 червня 2014, 16:15

НАТО готує заходи, щоб допомогти Україні захиститися в протистоянні з Росією.

Про це в інтерв'ю іспанській газеті El País заявив Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, пише Reuters.

За словами Расмуссена, НАТО готує пакет допомоги, що сприятиме реформуванню оборонного сектора і модернізації збройних сил України.

Пакет заходів планується винести на обговорення міністрів закордонних справ (країн-учасниць НАТО) наприкінці червня.

Расмуссен заявив, що розглядає довгострокові заходи щодо забезпечення захисту України. Разом з тим він підкреслив, що НАТО не планує брати участь у військовому конфлікті в Україні.

Пакет допомоги, який готує НАТО, може спростити для України участь у спільних навчаннях країн-учасниць НАТО, пояснив Расмуссен.

Як зазначає видання, в НАТО заявили, що альянс і його члени розглядають запити від України на надання допомоги, проте швидше за все "це буде рада, а не обладнання".

Також генсек НАТО зазначив, що в НАТО "повинні адаптуватися до того, що Москва зараз розглядає альянс як супротивника".

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, пояснюючи, які заходи були і будуть прийняті НАТО в контексті ситуації з безпекою в Європі, Андерс Фог Расмуссен сказав: "У короткостроковій перспективі ми посилили охорону повітряного простору прибалтійських країн, розмістили в Балтійському і Чорному морі наші кораблі, провели вчення в прибалтійських країнах і Польщі. Наступні кроки, якщо знадобиться, включатимуть актуалізацію планів оборони, військові навчання і необхідне розміщення військ ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування