Шутова відсторонили через збитий літак. Диспетчерів підозрюють у зраді

Неділя, 15 червня 2014, 20:53

Начальника головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олександра Шутова не звільнили, а відсторонили від виконання обов'язків.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра оборони Михайло Коваль в ефірі програми ТСН.Тиждень.

Він відзначив, що на час розслідування трагедії зі збитим літаком Іл-76 у Луганську відсторонена від виконання обов'язків ціла низка військовослужбовців,

Коваль також наголосив, що терористи хотіли не просто підбити літак, а саме знищити його.

"Три літака було в цю ніч у небі. Терористи навмисно на ураження здійснили обстріл другого літака", - розповів в.о. міністра.

Він відзначив, що літак міг ще здійснити посадку після влучення двох ракет, але терористи спрямували на нього довгу чергу з крупнокаліберного кулемету.

"І стріляли бронебойно-запалювальними патронами. Вибух відбувся крила літака, де знаходився авіаційний гас, і літак впав на землю", - розповів Коваль.

Голова Міноборони наголосив, що військове керівництво знало про терористів навколо аеропорту Луганська, і було проведено зачистку цієї зони.

"Я ще раз хочу сказати, що високі професіонали працювали, літак був на досить великій висоті і заходив на глісаду (траекторія зниження під час посадки, - ред.). Те, що відбулося, було на відстані 7-8 км від аеропорту, де фактично не було можливості у цій ситуації контролювати", - пояснив Коваль.

Він додав, що група терористів-нападників була дуже мобільна, бойовики пересувалися на позашляховику.

Водночас генерал назвав неправдивою інформацію про те, що військове командування нібито знало про плани терористів обстріляли Іл-76.

"У нас кожен день, кожну секунду іде перевірена інформація від людей і органів, із якими ми взаємодіємо. І такої інформації не було. Якщо є небезпека, ми негайно на неї реагуємо", - запевнив Коваль.

Джерело відео - ТСН.Тиждень

Крім того, він заявив, що однією з версій знищення літака є зрада диспетчерів польоту, - передає Інтерфакс-Україна.

У свою чергу лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок зазначив, що Шутова "треба було не лише звільняти, а й віддати під трибунал".

Як відомо, у ніч із 13 на 14 червня терористи підбили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ.

Літак перевозив особовий склад для ротації, окрім військовослужбовців на борту були техніка, спорядження та продовольство. 49 осіб загинуло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування