Британія нагадала Москві про новий етап санкцій через Україну

Неділя, 15 червня 2014, 21:57

Атака терористів на український військовий літак підкреслює терміновість і важливість здійснення Росією відповідних кроків для запобігання ескалації насилля в східній Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейґ, повідомляє прес-служба британського диппредставництва.

За його словами, Росія має припинити надання підтримки і постачання зброї групам сепаратистів.

Міністр нагадав, що міжнародне співтовариство готове до нового етапу санкцій проти Росії, "якщо остання буде продовжувати провокувати нестабільність в Україні".

"Я засуджую атаку на український військовий транспортний літак над Луганськом, в результаті якої, за отриманою інформацією, загинуло чимало українських військовослужбовців. Я висловлюю свої щирі співчуття родинам, друзям і колегам загиблих", - зазначив Хейг.

Як відомо, в ніч на 14 червня терористи збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76. За даними Міноборони, літак перевозив особовий склад для ротації, окрім військовослужбовців на борту були техніка, спорядження та продовольство.

На позиції терористів поблизу Луганського аеропорту, з якої імовірно був вражений Іл-76 сил АТО, були знайдені три пускові труби 9П39-1 від ПЗРК 9К38 "Игла". Два ПЗРК "Игла" використані, один - технічно несправний (ракета 9М39 залишилася в трубі).

Також на місці засідки терористів знайдені порожні банки з-під консервів, випущених ЗАТ "Орелпродукт", г.Мценск (Росія).

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей та заподіяння значної майнової шкоди).

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування