Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко змінить голову МЗС і Нацбанку, а головних силовиків залишить?

Понеділок, 16 червня 2014, 08:45

Цього тижня президент Петро Порошенко, імовірно, внесе на розгляд Верховної Ради кандидатури на посаду голови Міністерства закордонних справ і Національного банку.

Такими "попередніми даними" володіє журналіст Мустафа Найем.

Головою зовнішньополітичного відомства, за його інформацією, "швидше за все буде запропоновано колишнього посла України в Німеччині – Павла Клімкіна", а головою НБУ – голову ради директорів групи "Інвестиційний Капітал Україна" Валерію Гонтарєву.

"Чинному в. о. міністра закордонних справ Андрію Дещиці пророкують посаду посла України в одній із європейських країн, можливо Великобританії, але це ще під сумнівом", - пише журналіст у Facebook.

"Голови Міноборони й СБУ, судячи з усього, поки залишаються на своїх посадах", - додає Найем.

Деякі джерела Європейської правди запевняють, що подання на Клімкіна вже підписано, а Дещиця має низькі шанси зберегти посаду.  

Видання зазначає, що на посаду міністра закордонних справ претендували й інші кандидати.

Так, ще до першого туру президентських виборів найчастіше згадували Валерія Чалого, зовнішньополітичного радника Порошенка. Однак зараз очікується, що він очолить зовнішньополітичний блок на Банковій (Адміністрація президента).

Також обговорювалася кандидатура Олександра Чалого, керівника зовнішньополітичного блоку адміністрації президента Ющенка.

На дану посаду пропонували також посла України при ООН Юрія Сєргєєва, котрий представляє українські інтереси в Нью-Йорку вже більше ніж 7 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: