Посольство РФ підраховує збитки від суботніх демонстрацій

Понеділок, 16 червня 2014, 11:21

Посольство Росії в Україні підраховує суму збитків, завданих внаслідок пікетування диппредставництва у суботу, 14 червня.

Про це повідомив прес-секретар російського посольства Олег Гришин, передає Інтерфакс-Україна.

"Нині тривають підрахунки збитків, остаточну суму ще не визначено", - сказав Олег Гришин.

Він уточнив, що унаслідок дій пікетників пошкоджено сім посольських автомобілів, фасад і стекла будівлі, меблі та техніку в кабінетах, куди кидали каміння та брущатку.

Раніше Міністерство закордонних справ РФ направило до МЗС України ноту з вимогою покарати винних у подіях навколо російського посольства та відшкодувати завдані збитки.

У ніч із 13 на 14 червня терористи збили військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76, який заходив на посадку в аеропорту Луганськ. Загинуло 49 осіб: українські військові та члени екіпажу.

Як стало відомо пізніше, за оперативними даними групи "Інформаційний Опір", на позиції терористів поблизу Луганського аеропорту, з якої імовірно був вражений Іл-76 сил АТО, були знайдені три пускові труби 9П39-1 від ПЗРК 9К38 "Игла".

Два ПЗРК "Игла" використані, один - технічно несправний (ракета 9М39 залишилася в трубі).

Також на місці засідки терористів знайдені порожні банки з-під консервів, випущених ЗАТ "Орелпродукт", г.Мценск (Росія).

Українська влада неодноразово заявляла, що Москва фінансує та постачає озбброєння терористам в Україні, як і надсилає самих терористів.

Після цього 14 червня під посольством РФ було організовано пікет, що переріс у демонстрації.

Приміщення посольство було закидане зеленкою, яйцями та фарбою. Автомобілі диппредставництва понівечені, заподіяно іншої шкоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування