Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не виключає вторгнення Росії з території Білорусі

Понеділок, 16 червня 2014, 21:40

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що не варто виключати можливість агресії Російської Федерації на Україну з території Білорусі.

Про це він сказав в ефірі білоруського "Єврорадіо", цитує його прес-служба.

"Я з великою часткою недовіри слухаю виступи пана Лукашенка, хоча вони й підкупляють своєю дружелюбністю. Проте я завжди пам’ятаю, що його позиція змінюється від результатів його переговорів з Кремлем", - зазначив Луценко.

"Не виключено, що йому знову запропонують знижку на нафту, газ, або ж нададуть преференції для його родинного бізнесу. Позиція Лукашенка вже неодноразово змінювалася в ключових питаннях європейської безпеки", - сказав політик.

Він визнав, що слухати запевнення у "братерській підтримці територіальної цілісності" приємно, але "український кордон по всьому периметру має бути надійно захищеним".

"Я не вірю в те, що білоруси хочуть війни з Україною. Проте мене нічого не дивує в поведінці Росії, яка може спокійнісінько використати територію Білорусі для агресії проти України", - сказав Луценко.

Він нагадав, як свого часу гітлерівські війська обійшли "лінію Мажино" через формально нейтральну державу.

"Політика Путіна все більше нагадує політику Гітлера зразка 1938 року. І політика Європи все більше нагадує ту беззубу політику стримування явної агресії. Тому коли хтось думає, що "лінію Мажино", яку ми збираємося звести на кордоні з Росією, не можна буде обійти через територію нейтральної країни, як це вчинив Гітлер через територію Бельгії, він помиляється",  - сказав Луценко.

"Саме тому Українська держава мусить мати укріплений кордон по всьому його периметру, бо такою є ціна співіснування поруч з диктаторською державою", - підсумував Луценко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...