У Росії завели справи на Коломойського та Авакова, погрожують розшуком

Середа, 18 червня 2014, 10:47

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу у відношенні губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського і міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це повідомив ИТАР-ТАСС представник СК РФ Володимир Маркін.

"Вони підозрюються в організації вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 33 і ч. 2 ст. 105, ч. 3 ст. 33 ч. 1 ст. 356, ч. 3 ст. 33 ч. 3 ст. 144, ч. 3 ст. 33 і ч. 3 ст. 126 КК РФ (організація вбивства; застосування заборонених коштів і методів ведення війни; викрадення людини; перешкоджання законній діяльності журналіста)", - повідомив він.

"Слідство вважає, що саме з відома Авакова, Коломойського та інших осіб із числа вищих керівників Міністерства оборони України було організовано викрадення журналістів телерадіокомпанії "Звєзда" Сушенкова й Малишева, незаконне захоплення журналістів цієї ж телерадіокомпанії Давидова й Конашенкова, а також декількох інших російських журналістів", - додав Маркін.

"Слідство збирається винести постанову про притягнення Коломойського та Авакова в якості обвинувачуваних, клопотати перед судом про заочне обрання у відношенні них запобіжного заходу й оголосити в міжнародний розшук, як осіб, обвинувачуваних у вчиненні злочинів проти миру й безпеки людства", - сказав представник СК РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування