Росія тримає кордон відкритим, українські прикордонники шукають добровольців

Середа, 18 червня 2014, 13:39

Росія продовжує тримати кордон з Україною зі свого боку відкритим, ігноруючи міждержавні домовленості.

Про це заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру (ІАЦ) Ради національної безпеки і оборони Володимир Чеповий.

"Прикордонна служба ФСБ Росії відверто ігнорує угоди в частині припинення пропуску осіб та вантажів у пунктах пропуску, які тимчасово закриті урядом України", - сказав він.

Він додав, що Державна прикордонна служба України продовжує виконувати свої обов'язки у складних умовах.

Крім того, під час чергового етапу мобілізації та посилення українсько-російського кордону прикордонслужба здійснює набір добровольців, зокрема, з колишніх прикордонників і десантників.

"У Херсоні, Сумах і Черкасах уже відібрано 200 добровольців, охочих захищати східний кордон нашої держави", - сказав Чеповий.

Державна прикордонслужба закінчила повну ротацію особового складу мотоманеврених груп, які протягом двох місяців брали участь у бойових діях на кордоні.

В Азовському морі, з метою недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп на узбережжя Донецької та Запорізької областей та охорони рейдів портів Маріуполь і Бердянськ, триває несення служби сімома корабельно-катерними тактичними групами.

В свою чергу речник АТО Владислав Селезньов повідомив, що сили антитерористичної операції взяли під контроль 248 кілометрів українсько-російського кордону на ділянках Луганської та Донецької областей. 

"248 кілометрів державного кордону України контролюються силами антитерористичної операції спільно з прикордонниками. На цій ділянці здійснюється в повному обсязі охорона і оборони державного кордону України", - зазначив він.

"Що стосується ситуації на інших ділянках кордону, це питання краще адресувати прикордонній службі", - сказав Селезньов.

Як відомо, сухопутна частина українсько-російського кордону складає 1974,04 км.

Інтерфакс-УкраїнаЛіга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News