Прокуратура порушила справу проти посадовців АТО через збитий Іл-76

Середа, 18 червня 2014, 14:52

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно посадовців Збройних сил та Оперативного штабу АТО через збитий під Луганськом літак.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Головним управлінням нагляду за додержанням законів у воєнній сфері розпочато кримінальне провадження стосовно посадовців Збройних Сил та Оперативного штабу управління АТО при СБУ, з вини яких 14 червня у Луганську загинули 49 військовослужбовців, знищено літак Іл-76, озброєння та військове майно.

Військові службові особи Збройних Сил та Оперативного штабу управління АТО проігнорували наявну інформацію про активізацію діяльності терористичних угруповань поблизу аеропорту Луганська, а також перебування на їхньому озброєнні переносних зенітно-ракетних комплексів, та не вжили заходів щодо безпечної посадки літака в районі проведення антитерористичної операції, зазначають у ГПУ.

Унаслідок цього, близько 1 год. 10 хв. 14 червня під час заходу на посадку в аеропорт Луганська на висоті 400 метрів Іл-76 був обстріляний невстановленими особами з ПЗРК та крупнокаліберного кулемету.

В результаті обстрілу літак загорівся та впав. Загинули усі 49 військовослужбовців, які знаходилися на його борту, військове майно та техніка знищено.

Дані внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 425 КК України "Недбале ставлення до військової служби".

Винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Раніше повідомлялося, що у тимчасовій слідчій комісії ВР допускають, що однією із причин знищення літака Іл-76 у Луганську може бути зрада на найвищому рівні і шукатимуть зрадників у Генштабі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News