Під Слов’янськом знову велася перестрілка

Четвер, 19 червня 2014, 09:35

Попри плани президента Петра Порошенка припинити стрілянину на сході України в односторонньому порядку, у середу протистояння тривало.

Журналіст "Радіо Свобода" став свідком обстрілу сепаратистів українськими військовими з блокпосту поблизу села Східне, що в передмісті Слов’янська.

Військові помітили пересування групи бойовиків на відстані кількох кілометрів від позицій української армії. Спершу солдати спробували ліквідувати ціль з гармати нового українського БТР, згодом вдались до обстрілу з міномета.
 
"Відпрацьовували район, де, найімовірніше, були бойовики. Далі пішла "коробочка" (автомобіль) бойовиків, бо цивільне населення там не пересувається вже дуже давно, близько двох-трьох тижнів. Тож намагались "коробочку" накрити  і пересування бойовиків", - розповів командир екіпажу БТР Дмитро.
 
Обстріл вівся на відстані близько чотирьох кілометрів.

Також військові розповіли, що сепаратисти ведуть вогонь по їхньому блокпосту майже щодня. Використовують міномети і гранатомети, працюють снайпери.

Як відомо, у середу, 18 червня, Порошенко озвучив деталі свого мирного плану, серед яких закриття кордону, припинення вогню, роззброєння і амністія тим, хто не чинив тяжких злочинів.

Порошенко також зазначив, що силовики в односторонньому порядку тимчасово припинить вогонь на сході, щоб дати можливість членам незаконних збройних формувань роззброїтися, а російським найманцям – залишити країну. Але точна дата паузи в АТО не називалася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування